top of page

Infraszauna

Mire jó a közkedvelt Infraszauna?

 

Kutatások kimutatták, hogy egy 30 perces infraszaunázás alatt testünk 600-800 kalóriát is veszíthet úgy, hogy még csak mozognunk sem kell érte! Amikor az infraszauna kifejti jótékony hatását, a test dolgozik, izzadtságot termel, hogy elvezesse a hőt, egyúttal kiválasztja a zsírokat és a káros méreganyagokat is. Így a folyamat alatt a folyadékvesztéssel együtt súlyvesztés is bekövetkezik. 


Az infraszauna fénye nem csupán közvetlenül a bőrfelületet éri, hanem behatol a mélyebb rétegekbe, ahol a vér hőmérsékletére is hatással van, serkentve a vérkeringést, ezzel kényszerítve a keletkezett hő elszállítására, így kitágítja a véredényeket és elősegíti a lágyszövetek és izmok gyógyulását. Ezt a hatást azért fejti ki, mert a megnövekedett véráram elszállítja a szövetek által termelt salakanyagokat, méreganyagokat, valamint friss oxigénhez juttatja a szöveteket, elősegítve felépülésüket. Fontos azt is tudni, hogy az izmok akkor tudják maximálisan ellátni a feladatukat és lesznek megfelelően rugalmasak, amikor az őket körülvevő sejtek kellően felmelegednek.
Az infraszauna az immunrendszert is erősíti, mivel a mélyre hatoló fénysugarak egy mesterséges lázállapotot idéznek elő, ami ellen a test védekezni kényszerül, ennek következtében az immunrendszer sokkal erősebbé válik, felkészül az esetleges és tényleges betegségek ellen.

Infraszaunázás közben jelentős mennyiségű méreganyag távozik a szervezetből, ennek következtében immunrendszerünk ellenálló képessége nagymértékben megnő. 
 

Említettük már azt is, hogy infraszaunázás közben nő a vérkeringés intenzitása. Ez magára a szervezetre is jótékony hatással van, ugyanis ilyenkor a szív hatékonyabban dolgozik, a szívizmok megerősödnek ez a későbbiekben a szervezet nagyobb teherbíró-képességével jár. 

Edzéseink célja sem főleg az izmok fizikai méretének növelése, hanem a szervezetünk leterhelése, ellenálló képességének növelése, amihez az infraszauna egy nagyon jó kiegészítést jelenthet. A felgyorsult vérkeringés és az izzadás következtében a szervezet méregtelenítő folyamatai is felgyorsulnak, ezzel segítve a lerakódott károsanyag kiválasztását. A folyamat főleg a különböző méreganyagok (mint higany, nikkel, cink, ólom és a nikotin, alkohol, kénsav, stb.) távozását segíti elő. A felsorolt belső hatások mellett külsőnkre is pozitív hatással van a különböző bőrelváltozások és esztétikai hibák csökkentésével.

A sógenerátor működtetésével a szauna mély meleg terápiája kiegészül, ötvöződik a só jótékony hatásával. A szauna levegője sós, tökéletesen por, ingermentes, és antibakteriális hatású lesz.

A sóval berendezett infraszaunában lévő só harmonikus nyugtató rezgést biztosít.

A sóterápia lényege, hogy a különböző kristálysó oldatok az öngyógyító mechanizmusok útján fejtik ki jótékony hatásukat.

A légtérbe porlasztott só részecskék gyógyítóan és megelőzőleg hatnak a légúti megbetegedésekre: nátha, megfázás, meghűlés, orrdugulás, orrfolyás, arcüreggyulladás, homloküreg –gyulladás, köhögés, légcsőhurut, hörghurut, légúti allergia, szénanátha, asztma, krupp, Bronchitis.

A sófalas infraszauna sós levegőjének naponta történő belégzése megelőző hatással van a légúti megbetegedésekben, illetve hiperaktivitásban szenvedő gyerekekre egyaránt.

A sófalas infrakabin használatával megszűnnek a koncentrációs és az alvászavarok is.

Ne használja a sókezelést az alábbi esetekben:

  • Tuberkulózis, súlyos szívelégtelenség

  • Fertőző betegségek, lázas állapot, heveny gyulladásos megbetegedések

Jó hír!

Nálunk minden megvásárolt bérlettel INGYENESEN használhatjátok 4 személyes, sótéglával beépített Infraszaunánkat!

bottom of page