top of page

Szenior torna

Ha elmúltál 55 éves, de szeretnél mozgásban maradni látogass el hozzánk egy könnyed, minden ízületet átmozgató zenés tornára, családias környezetben. A rendszeres mozgás megkönnyíti a mindennapi teendők elvégzését, legyen szó bevásárlásról, házimunkáról vagy az unokákkal eltöltött időről.

Az általános állapotjavító tornára az anyukákat és az idősebb korosztályt is invitáljuk. Az anyukákat az otthoni sürgés-forgásban, a háztartásvezetésben és a gyereknevelésben történő gyors elfáradás megelőzése és a fáradtság legyőzése érdekében szeretnénk megismertetni a mozgás nyújtotta új életérzéssel, ami mindennapjainkra is pozitívan hat.  A torna mozgásanyaga egyszerű - ezért az idősebb korosztály számára is könnyen elsajátítható - mert a természetes mozgásokat foglalja magában. Végrehajtási formája pontosan meghatározható és folyamatosan végezhető. A gimnasztikai alapelemek és az eszközök változatos használatával a gyakorlatok variációs és kombinációs lehetősége kimeríthetetlen.

Fábián Nóri_edited.jpg
Fábián Nóri
Oktató
Foglalás

Fábián Nóri órái:

Loch Szilvia
Oktató
Foglalás
shutterstock_1114538321.jpg

Loch Szilvia órái:
Péntek 09:00-11:00

A torna célja: a szervezet általános és sokoldalú fejlesztése a mobilizáció, a nyújtás és az erősítés harmóniájának biztosításával.

 

Mobilizálás: az ízületek mozgékonyságuk határáig történő átmozgatása, a kóros mértékű ízületi mozgáskorlátozottság oldása.


Nyújtás: görcsös, merev izmok feloldása, rövidült izmok nyújtása.


Erősítés: célzott izomerősítés, felületes és mély hátizmok, hasizmok, csípőizmok erősítése.

 

A mobilizálás, a nyújtás és az erősítés harmóniáját a tornán résztvevők aktuális erőnléti felkészültségéhez, edzettségi szintjéhez és pszichés állapotához igazodóan teremtjük meg. A gyakorlatok átgondolt, tudatos összeállításával érhetünk el jó eredményeket.

 

A testedzés kiváló útikalauz ahhoz, hogy egyrészt felkészítsük a szervezetet arra, hogy a terhelést sérülés nélkül viselje el, másrészt abban, hogy örömünket leljük a mozgásban!

bottom of page