top of page

TRX

Oktató - Gáspár Eszter

A TRX egy olyan funkcionális óratípus, ahol a központban az ún. core-izmok vannak. Az órák felépítésének nagy részében Redcord felfüggesztéses eszközzel dolgozunk, amit időnként kiegészítünk egyéb instabil eszközzel, vagy szabad testsúllyal végzett gyakorlatokkal.

A TRX óratípus előnyei, hogy felfüggesztett hevederes eszközzel és saját testsúlyterheléssel dolgozunk. A gyakorlatokat nem lehet teljesen elizolálni egymástól, így mindig teljes testre edzünk. Ez a típusú edzésmódszer a testet és az izmokat is a mindennapi élet kihívásaira készíti fel, ahol a stabil, kiegyensúlyozott és terhelhető izomzat a lényeg. Erősíti a test természetes képességeit, szemben a fitnesztermi edzéssel, ahol az erőfejlesztő gépeken végzett izolált gyakorlatok során többnyire természetellenes mozgásokat hajtunk végre.

 

A funkcionális edzés alapvető sajátossága, hogy a gyakorlatok végrehajtása közben a már említett „core” izmoknak a fejlesztése van a középpontban. Ezen izomcsoport fejlesztése létfontosságú, ugyanis a testünk erőközpontja és gerincünk stabilizálásában is alapvető fontosságú.


Kezdők és haladók számára is ajánlott óratípus, mivel minden gyakorlatot egyszerűen lehet könnyíteni és nehezíteni is, akár csak egy dőlésszög módosítással, vagy alátámasztási pont növelésével, illetve csökkentésével.

Gáspár Eszter órái:

Hétfő  18:15 - 19:15

Szerda 18:15 - 19:15

Péntek 17:00 - 18:00

bottom of page