top of page

Gerincjóga

Oktató - Jobbágy Ildikó

A Gerincjóga egy jógaoktatók és gyógytornászok által összeállított variálható gyakorlatsor, olyan modern mozgásrendszer, amely a jóga különleges eszköztárát használja a fizikai test és az idegrendszer egészségének helyreállítására, az anatómiai alapmozgásokra és a fascia-láncolatokra épülő gyakorlatsorokkal.

A jógaászanák anatómiai és energetikai szempontból is „tökéletes" testtartások: helyes gyakorlásuk kiegyensúlyozza az izomrendszert és az elmét, valamint támogatja a szervezet saját gyógyító folyamatait, így harmonizálja a hormonális háztartást, a keringést és az energetikai folyamatokat is.

​A Gerincjóga, mint csoportos mozgásterápia a teljes fizikumot kezeli módszeresen, hatékonyan támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyítóeljárásokat.

 

Célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával.

A helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnali, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre és az emésztésre, mint az energiatestre. A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása.

 

A Gerincjóga 3 fő területe:

  1. fizikai test egészségének helyreállítása

  2. a helyes légzés elsajátítása

  3. stresszoldás, a relaxációra való képesség javítása.

 

A modern ember figyelme a fizikai síkra irányul, ezért a jóga is itt kezdi a gyakorlást.

Első lépésként az extrovertált, felgyorsult világból érkező ember figyelmét saját testére irányítja. Az elmélyült önvizsgálat számos jótékony hatással bír: lassul a légzés, az idegrendszer megnyugszik, a vérnyomás csökken, oldódnak a feszültségek és elindul a testtudat eddig nem tapasztalt intenzitású fejlődése.

 

A Gerincjóga elsődleges szerepe a megelőzés (prevenció), illetve az utókezelés (rekreáció). Harmonikusan erősíti és nyújtja az izomzatot, precíz, anatómiai szempontból átgondolt gyakorlatokkal biztonságosan, mégis eredményesen alakítja a fizikai testet és ezen keresztül hatással van az emberi élet egészére.

Az egészség elérése és megőrzése elsődleges cél, a már kialakult elváltozásokat szakorvos segítségével kell kezelni. Viszont a teljes fizikumot szisztematikusan átmozgató Gerincjóga támogatja és kiegészíti a személyre szabott, célirányos gyógyítóeljárásokat.

Hétfő 09:00 - 10:30

Csütörtök 18:00 -19:30

Jobbágy Ildikó órái:

A Gerincjóga élettani hatásai:

 

- javítja a tartást
- erősíti, lazítja és nyújtja az izomzatot
- növeli az ízületi hajlékonyságot
- növeli a fizikai és pszichikai teherbírást
- javítja a testtudatot
- javítja a koncentrációs készséget
- javítja a keringést
- javítja az emésztést
- vitalizál

- növeli a magabiztosságot
- oldja a stresszt
- javítja az általános közérzetet.

FONTOS! 

Az első órán való részvétel előtt minden esetben egy információs adatlap kitöltésére van szükség!

Ennek a kitöltésére azért van szükség, hogy az oktató a lehető legprecízebben állíthassa össze az órát, és a különböző szervi problémákra egyénre szabhassa a gyakorlatokat! Ez mindenkinek az egyéni érdekeit szolgálja, hogy a megfelelő pozitív hatásokat érhessük el!

bottom of page