top of page

Kertészné B. Kata

Yin Yang Yoga

Kertészné Bencze Kata vagyok. Gyerekkorom óta sportolok, sokféle sportot űztem és a mai napig is a jóga mellett rendszeresen futok, TRX-ezek. A jógával 9 éve találkoztam először. 

 

Fizikai mozgásformának indult a jógával való kapcsolatom. Hot jógával kezdtem, később kipróbáltam a hatha, bikram, flow órákat is. Kisebb- nagyobb kihagyásokkal teltek a gyakorlás évei, de valahogy mindig visszatértem a jógához. Hiányzott az a fajta fizikai fáradtság, kihívás, feltöltődés  amit csak a jóga ad, a nyugalom, az ellazulás, a befele figyelés, a koncentráció megtapasztalása … 

 

Többet szerettem volna tudni a jóga világáról ezért 2014-ben elvégeztem Varga Judit által oktatott 200 órás Vinyásza Flow képzést. Elvégzése után azonnali lehetőséget kaptam az oktatásra.   

 

2015. októberében egy súlyos betegség állított meg, új életem kezdődött és csak 2016. tavaszától kezdhettem újra a mozogni. 

Megismerkedtem a Deeksha-val, elvégeztem a „Érintés ereje” masszázst, a Théta-Healinget és tanulom a kronobiológiai pszichogenetikát. 

2016. szeptemberében eljutottam Tengerdy Ágnes 33 órás YIN kurzusára, ami sokkal többet jelentett számomra, mint egy szakmai továbbképzés.

2017. januárjában Tengerdy Ágnesnél elkezdtem a 200 órás YOGIN képzést. A képzés folyamán betekintést nyertem többféle jógastílusba, megszerettem a  Kundalíni, Yin, Astanga jógát. 

Közben 2017. nyarán Farkas Zsuzsánál a 100 órás YIN képzést végeztem el, emellett Tengerdy Krauser Ágnesnél is részt vettem a 33 órás YIN II. kurzusán.

 

Célom minél több emberrel megismertetni a jógát, az óráimon kulcsfontosságú, hogy érezd jól magad, lépj ki a komfortzónádból, tapasztald meg a határaidat, találkozz Önmagaddal és ezt a jógaszőnyegeden túl is éld!

 

Namaste

Szakirányú végzettségeim:

  • 200 órás Yoga Alliance által akkreditált Vinyásza Flow oktatóképzés (Varga Judit) 2014.

  • Preventív  gerinctréning (Almásy Csilla) 2015.

  • Core-stabilizáló (Almásy Csilla) 2015.

  • 33 órás YOGIN YIN Yoga tanárképző kurzus (Tengerdy Ágnes) 2016.

  • 100 órás YIN Yoga tanárképző (Farkas Zsuzsa) 2017.

  • 33 órás YOGIN YIN Yoga tanárképző kurzus II. (Tengerdy Ágnes) 2017.

Kata órái
Yin Yang Yoga

Kedd  9:00 - 10:30

Csütörtök 9:00 - 10:30

bottom of page