top of page

Redcord Neurac

​A Redcord 1991-ben született Norvégiában, azóta is tudományos alapokon, folyamatosan fejlesztik.

Alkalmazható élsportolói szinten, fitneszben, de a gyógyászatban is kiemelkedő szerepe van. Világszerte nagy népszerűségre tett szert és évről évre mind több országban használják.

A Redcord saját, speciális módszere a Neurac, mely neuromuszkuláris újraaktiválást jelent (NEURomuscular reACtivation).

A kezeléseket szakképzett gyógytornászok végzik. A neuromuszkuláris rendszer kibillen az egyensúlyából, ha a mozgásszervrendszer sérül, fájdalom vagy túlhasználat lép fel. A fájdalom legátolja az izmokat, így kialakulnak az un. alvó izmok és az idegrendszer-izom összeköttetésben is zavar keletkezik emiatt.

A panaszok hátterében gyakran nem kifejezetten izom eredetű probléma, vagy gyengeség áll, hanem a neuromuszkuláris diszbalansz, azaz az agy és az izmok közötti együttműködés sérülése. 

A Neurac célja a normál funkciók helyreállítása, a kikapcsolt, „alvó” izmok feltérképezése és újra aktiválása. Javítja és serkenti az együttműködést az agy, az izmok és a receptorok között. A gyakorlatok precízen és könnyen kivitelezhetőek. A kezelés fájdalommentes, hiszen fájdalom esetén izomkompenzáció alakul ki, ami nem segíti elő a megfelelő izomerő és funkció létrejöttét. 

A Redcord egy függesztéses technika, amely elasztikus köteleket is használ, ezzel könnyítve vagy nehezítve a gyakorlatokat. Sokféle variációt tesz lehetővé, amik adott esetben fájdalmat is csillapíthatnak.

 

A Redcord használatával 3 dimenzióban végezhető a tréning. A saját testsúly terheléssel, a metódus ismeretével és az eszközrendszer segítségével a gyógytornász egyéni kezelést állít fel. A terhelés pontosan szabályozható, a teherkar, a függesztési pontok, a kötél magassága és a különböző méretű hevederek használatával, melyek az alátámasztást adják.

A eszköz a miofaszciálislánc tesztekkel keresi meg a gyenge pontokat, amelyek mögött a fent említett „alvó” izmok állnak. Ennek a lánc tesztnek és az ezen alapuló kezelésnek előnye, hogy nem csupán egy adott izmot erősít, hanem emellett a láncban dolgozó izmok összhangjára fókuszál és a bekapcsolási sorrendjüket is javítja. 
 

Sok páciensnél már az első kezelés alkalmazása után az idegrendszer stimulálásán keresztül optimálisabbá válik a mozgáskép, csökken a fájdalom. Néhány rövid célzott terápia után hatalmas javulások érhetők el, amelyek otthoni gyakorlással könnyen fenntarthatók, valamint tovább fejleszthetők. 

A Redcordot nem csak rehabilitációként érdemes használni, hanem mint általános erőnléti edzést is, teljesítményünk növelésére. Korrekt képet ad a jelenlegi izomállapotunkról. Mivel a testünket asszimetrikusan használjuk, így a két oldalunk között is van különbség, nem beszélve az egyéb izom szintű diszbalanszokról. Ezeket a szervezet egy ideig kompenzálja, de ez sérülések forrása lehet, melyet meg tudunk előzni, a megfelelő terápiával, illetve célirányos edzéssel. 
 

Azoknak ajánljuk az ezzel a módszerrel történő kezelést, akiknek bármilyen sérülésük, balesetük volt, műtét utáni rehabilitációra van szükségük, reumatológiai vagy ortopédiai kórképekben szenvednek (pl. derékfájás, gerincsérv, porckopás okozta panaszok), neurológia történések után vagy csak teljesítményüket, állóképességüket szeretnék javítani.

bottom of page