Combhajlító izom húzódásának a regenerációja a "másik oldalról", avagy beszámoló a Redcord Neurac® hatékonyságáról

October 16, 2017

"Egy sportsérülés miatt szorultam gyógytornára. A combhajlító izmomat sikerült meghúznom egy futóedzésen, ami tipikus futó sérülés.  Először  pihentettem, majd ismét elkezdtem edzeni.  A lassú hosszú futások panaszmentesen mentek, de a gyorsító, vagy iramfutásoknál jelentkezett a fájdalom a sérült izomban, és féloldalasosan kezdtem futni.

Ezt követően klasszikus nyújtó és erősítő gyakorlatokkal próbáltam helyrehozni a sérülést, ami sajnos nem vezetett eredményre.  A gyógytornászom javasolt egy új terápiás eljárást, a Redcord Neurac®-ot.

 

A fizikális vizsgálaton és állapotfelmérésen pontosan behatároltuk a sérült izmot, és ez alapján lett kialakítva a gyakorlatsor.

A Redcord® a felfüggesztési rendszerének köszönhetően fokozatmentesen lehet tehermentesíteni a sérült izmot, ezért a feladatokat fájdalommentesen lehet végrehajtani

A korábbi klasszikus gyógytorna gyakorlatoknál  a sérült izomban jelentkező fájdalom miatt a testem egyéb izmainak bekapcsolásával kompenzált, védekezett a  fellépő fájdalom ellen. A Redcord® eddig az egyetlen eszköz, amin a gyógytorna fájdalommentesen végezhető.

 

A gyakorlatok szabályosan és célzottan hajthatók végre.  A kezelések alatt nagyon jól érzékelhető az egészséges és a sérült láb közötti erőnlétbeli különbség, ami szinte alkalomról alkalomra csökken.

A tehermentesítés csökkentését figyelve látom a gyógyulás folyamatát, a sérült lábam erősödését."

 

(Péter)

 

A Redcord Neurac® kezelésről bővebben ITT olvashatnak.

Share on Facebook
Please reload

Kiemelt híreink

Kismama relaxáció a Baross Egészségközpontban!

December 11, 2017

1/6
Please reload

Kategóriák
Please reload

Korábbi hírek

November 30, 2017

Please reload

Baross Egészségközpont
Nyitvatartási idő

Hétfő - Péntek  7:00 - 21:00

Szombat  8:00 - 14:00

Vasárnap 8:00 - 12:00

1165 Budapest,

Baross Gábor u. 40.

info@barosskozpont.hu

+36 (1) 283-1354

+36 (20) 267-6183

  • Facebook Social Icon
  • YouTube Social  Icon