top of page

Nyaki gerincsérv kezelése a Redcord Neurac® segítségével

2015. decemberében nyaki gerincsérvet diagnosztizáltak nálam neurológiai, reumatológiai és MR képalkotó vizsgálatokat követően. Panaszom a bal kezem zsibbadása, később a teljes bal kar fájdalma és a hát – különösen lapockánál erős - fájdalma volt.



2016. éve elején kezdem 10 alkalmas fizikoterápiás kezelés mellett gyógytornára járni a Baross Egészségközpontba. Bíró Évi gyógytornász egy alapos funkcionális vizsgálatot követően megkezdte gyógytorna gyakorlatokkal és ezt kiegészítve a Redcord szerkezet segítségével.


Mivel első panaszaim és a diagnózist követő terápia megkezdése között több, mint 4 hónap telt el, így bizakodva ugyan, mindemellett szkeptikusan mentem az első alkalomra. A gyógytorna hatásával kapcsolatos fenntartásom már az első órán eloszlott, mivel Évi szakmai tudása és emberi hozzáállása maximális hátteret biztosított a terápiához.


A hagyományos, akár itthon is elvégezhető gyakorlatok mellett fantasztikus volt megtapasztalni a Redcord nyújtotta átmozgatási lehetőségeket. Megérezhettem olyan izmok mozgását, melyeket hónapok óta nem tudtam a fájdalom és a feszes izomzat miatt megtenni. A kötél szerkezet instabil környezetében minden izmom és az idegrendszerem munkájára szükség volt ahhoz, hogy a kért feladatokat el tudjam végezni. Elsőként még csak a fej felfüggesztésével sikerült átmozgatni a nyakam. Később teljes testem felfüggesztésével, saját testsúlyommal igyekeztem korrigálni, kiegyensúlyozottá tenni mozgásom a gyakorlatokban.


Az egész vázszerkezet mellett minden izomcsoportra, idegre és ízületre kiterjedő mozgást biztosít a Redcord.



Nagyon örülök, hogy megismerhettem a Redcord módszerét, és emellett sok olyan gyakorlatot sajátíthattam el, amely a mindennapokban alkalmazható, és segíti a helyes tartást és a csigolyák melletti izmok erősítését.


Köszönöm szépen Bíró Évinek a türelmes foglalkozásokat, és bízom benne, hogy az én sikerem az Ő szakmai sikere is egyben, hiszen nagyon jelentős eredményeket értünk el!


Kiemelt híreink
Kategóriák
Korábbi hírek
bottom of page