top of page

Gerincjóga, a tudatos testtartás elsajátításáért

Változtatni szeretnél azon, hogy fáj a hátad, a nyakad, feszült vagy, vagy nem érzed jól magad a bőrödben?


A modern ember olyan életmódból fakadó mozgásszervi problémákkal küzd (rossz tartás, ülő- vagy fizikai munka), amelyeket csak célzott, tudatos mozgással lehet kezelni.


Aki egész nap folyamatosan ül a munkája miatt, jelentős terhelésnek teszi ki a hátizmait, nyakcsigolyáit, valamint egész gerincoszlopát. Miután a mozgásszervi betegségek elsősorban a helytelen testtartás és a mozgásszegény életmód miatt alakulnak ki, kezelésük egyetlen igazán hatékony módja a helyes testtartás elsajátítása, illetve az állapotnak megfelelően összeállított mozgásterápia. A gerincjóga tökéletes módszer a mozgásszervi problémák megelőzésére, illetve a már meglévő, de éppen nem akut mozgásszervi betegségek kezelésére.

Ötvözi a több ezer éves jóga gyakorlatait és a mai modern anatómia és gerincterápia ismereteit.

Gerincjóga órákon főként a gerinccel dolgozunk – mely a test fő mozgástengelye – , de a gyakorlatok végigmennek a nagyobb izmokon, főbb ízületeken, és a tartások segítségével a belső szerveket is átmasszírozzák. Célzottan és szimmetrikusan erősítik a test meggyengült izmait, lazítják, nyújtják a merev ízületeket.

A helyes tempójú és dinamikájú tudatos légzés is fontos szerepet kap az órán, mely az idegrendszerre, energetikai folyamatokra (ezáltal az egész tudatra) van közvetlen hatással.

Az óra relaxációval zárul, mely segíti az izomzat és az idegrendszer ellazulását, feltöltődését.

Gerincjóga óráink 90 percesek, és az következő időpontokban tudtok részt venni rajta:

Hétfő 9:00 - 10:30

(02.12. hétfőtől 8:30-tól fog kezdődni az óra!)

Csütörtök 18:00 - 19:30

Az órára való bejelentkezés az alábbi linken csupán néhány kattintás:


Comentários


Kiemelt híreink
Kategóriák
Korábbi hírek
bottom of page