top of page

Combhajlító izom húzódásának a regenerációja a "másik oldalról", avagy beszámoló a Redcord

"Egy sportsérülés miatt szorultam gyógytornára. A combhajlító izmomat sikerült meghúznom egy futóedzésen, ami tipikus futó sérülés. Először pihentettem, majd ismét elkezdtem edzeni. A lassú hosszú futások panaszmentesen mentek, de a gyorsító, vagy iramfutásoknál jelentkezett a fájdalom a sérült izomban, és féloldalasosan kezdtem futni.

Ezt követően klasszikus nyújtó és erősítő gyakorlatokkal próbáltam helyrehozni a sérülést, ami sajnos nem vezetett eredményre. A gyógytornászom javasolt egy új terápiás eljárást, a Redcord Neurac®-ot.


A fizikális vizsgálaton és állapotfelmérésen pontosan behatároltuk a sérült izmot, és ez alapján lett kialakítva a gyakorlatsor.

A Redcord® a felfüggesztési rendszerének köszönhetően fokozatmentesen lehet tehermentesíteni a sérült izmot, ezért a feladatokat fájdalommentesen lehet végrehajtani

A korábbi klasszikus gyógytorna gyakorlatoknál a sérült izomban jelentkező fájdalom miatt a testem egyéb izmainak bekapcsolásával kompenzált, védekezett a fellépő fájdalom ellen. A Redcord® eddig az egyetlen eszköz, amin a gyógytorna fájdalommentesen végezhető.


A gyakorlatok szabályosan és célzottan hajthatók végre. A kezelések alatt nagyon jól érzékelhető az egészséges és a sérült láb közötti erőnlétbeli különbség, ami szinte alkalomról alkalomra csökken.

A tehermentesítés csökkentését figyelve látom a gyógyulás folyamatát, a sérült lábam erősödését."

(Péter)


A Redcord Neurac® kezelésről bővebben ITT olvashatnak.


Kiemelt híreink
Kategóriák
Korábbi hírek
bottom of page